Услови за користење

Ја почитуваме приватноста и вашите права да ги контролирате вашите лични податоци. Нашите принципи насоки се едноставни. Ќе ни биде јасно за податоците што ги собираме и зошто. Ние, исто така, може да ја менуваме оваа политика од време на време, затоа ве молиме повремено проверувајте ја оваа страница за да се уверите дека сте задоволни со какви било промени. Со користење на нашата веб-локација, се согласувате да бидете обврзани со оваа Политика и Условите за користење.

Оваа Политика за приватност („ Политика за приватност “) се однесува на веб-страницата art-dictionary.org (во натамошниот текст „ Сајт “), сопственикот на страницата, („ Ние “, „ Ние “, „ Нашите “, „ Ние самите “ и/или „ art-dictionary.org“ ) и сите поврзани софтверски апликации („Апликации“), каде што личните податоци се обработуваат од истите (преку страницата, која било од нашите апликации или на друг начин) што се однесуваат на вас. Во оваа Политика за приватност, „ Вие “ и „ Ваш “ и „ Корисник “ се однесуваат на идентификувано или препознатливо физичко лице кое е Корисник на страницата и/ или која било од нашите обезбедени услуги. Ако имате какви било прашања во врска со нашата Политика за приватност, нашата колекција практикува обработка на кориснички информации или ако сакате директно да ни пријавите нарушување на безбедноста, ве молиме контактирајте не со испраќање е-пошта на дадената адреса за е-пошта (споменато на крајот на оваа страница).

Кои сме ние

Адресата на нашата веб-локација е: https://art-dictionary.org/ која е во сопственост и управувана од Сајед Садик Хасан.

Како собираме информации оде-пошта на дадената адреса на е-пошта подолу.

COPPA (Закон за заштита на приватноста на децата преку Интернет)

Кога станува збор за собирање лични информации од деца под на возраст од 13 години, Законот за заштита на онлајн приватноста на децата (COPPA) ги става родителите во контрола. Федералната трговска комисија, агенцијата за заштита на потрошувачите на Соединетите држави, го спроведува Правилото COPPA, кое наведува што мора да направат операторите на веб-локациите и онлајн услугите за да ја заштитат приватноста и безбедноста на децата на интернет.

Ние се придржуваме до следните станари на COPPA :

Родителите можат да прегледуваат, бришат, управуваат или одбијат со кого се споделуваат информациите на нивното дете со директно контактирање со нас.

Дополнителни информации

Како ги заштитуваме вашите податоци

Ние строго ја штитиме безбедноста на вашите лични информации и ги почитуваме вашите избори за нивната намена. Ние внимателно ги заштитуваме вашите податоци од губење, злоупотреба, неовластен пристап или откривање, менување или уништување.

 • Го одржуваме ажурираниот софтвер и правиме редовна ревизија за да ја подобриме безбедноста.
 • Ние користиме 2048 битен SSL сертификат.
 • Ние користиме многу силна лозинка насекаде низ нашата веб-локација.

Какви процедури за прекршување податоци имаме во сила

 • Ќе ве известиме преку е-пошта во рок од 1 работен ден
 • Ќе ги известиме корисниците преку известување на локацијата во рок од 1 работен ден
 • Ниеисто така, се согласуваат со Принципот за индивидуална правна заштита кој бара поединците да имаат право легално да ги следат применливите права против собирачите и обработувачите на податоци кои не се придржуваат до законот. Овој принцип бара не само поединците да имаат извршни права против корисниците на податоци, туку и поединците да имаат прибегнување кон судовите или владините агенции за да го истражат и/или гонат неусогласеноста од страна на обработувачите на податоци.

Вашиот избор

Сметаме дека треба да имате избор за собирање, користење и споделување на вашите информации. Иако не можете да се откажете од целокупното собирање податоци кога ја посетувате нашата страница, можете да го ограничите собирањето, користењето и споделувањето на вашите лични информации. За информации во врска со вашите избори поврзани со рекламирањето засновано на интерес, погледнете во потсекцијата „Реклами“ во делот  „Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме“ погоре.

 • Сите лични информации се обезбедени на доброволна основа. Ако не сакате art-dictionary.org да собира такви информации, не треба да ги доставувате на страницата. Сепак, ако го направите тоа ќе ја ограничите вашата способност да пристапите до некои содржини и да користите дел од функционалноста на сајтовите.
 • Секогаш може да се откажете од примање идни маркетинг пораки и билтени преку е-пошта од art-dictionary.org следејќи ги упатствата содржани во е-поштата и билтените,или преку е-пошта или пишете ни на адресите подолу.
вие?

Ние собираме информации за вас кога ја користите нашата веб-локација, објавувате коментари или ако се регистрирате за да добивате еден од нашите неделни билтени.

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

1. Општи податоци

Користењето на нашите услуги автоматски ќе создаде информации што ќе се собираат. На пример, кога ги користите нашите Услуги, како ги користите услугите, информации за типот на уредот што го користите, вашиот идентификациски број на отворен уред, печатите за датум/време за вашата посета, вашиот уникатен идентификатор на уредот, типот на вашиот прелистувач, оперативниот систем, Адресата на Интернет протоколот (IP) и името на доменот се собрани. Овие информации се користат на нашата страница за следните цели:

 • Управување, одржување и подобрување на нашата страница и услуги;
 • Одговарајте на коментарите и прашањата поставени од вас;
 • Испраќајте информации вклучувајќи потврди, ажурирања, безбедносни предупредувања и пораки за поддршка и административни;
 • Комуницирајте за промоции, претстојни настани и други вести за производите и услугите што ги нудиме ние и нашите избрани партнери;
 • Развијте, подобрувајте и испорачувајте маркетинг и рекламирање за Услугите;
 • Обезбедете и испорачувајте производи и услуги што ги барате;
 • Ве идентификуваме како корисник во нашиот систем;
 • Олеснете го создавањето и обезбедете ја вашата сметка на нашата мрежа.

2. Коментари

Кога посетителите заминувааткоментари на страницата ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агент на прелистувачот за да помогнеме во откривањето на спам.

Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да се обезбеди на услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, сликата на вашиот профил е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Ние користиме автоматска услуга за откривање спам позната како Akismet која ја снима IP адресата на коментаторот, корисничкиот агент, упатувачот и URL на страницата (освен информациите што ги дава самиот коментатор, како што се неговото име, адресата на е-пошта, веб-локацијата и самиот коментар).

3. Медиуми

Ако поставувате слики на веб-локацијата, треба да избегнувате да поставувате слики со вклучени вградени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-локацијата можат да преземаат и извлечат какви било податоци за локацијата од сликите на веб-локацијата.

3. Формулари за контакт

Сите информации содржани во Формуларот за контакт нема да бидат редистрибуирани или продадени во која било форма на ниту еден поединец или субјект. Исто така, никогаш нема да ги користиме информациите доставени преку овие Формулари за контакт за какви било маркетинг цели.

4. Рекламирање

Рекламите што се појавуваат на нашата страница се доставуваат до корисниците од нашиот рекламен партнер– Google Adsense , кој може да поставува колачиња. Овие колачиња му дозволуваат на серверот за реклами да го препознае вашиот компјутер секој пат кога ќе ви испрати онлајн оглас за собирање не-лични информации за идентификација за вас или за другите кои го користат вашиот компјутер. Овие информации им овозможуваат на рекламните мрежи, меѓу другото, да испорачуваат насочени реклами за кои веруваат дека ќе бидат од најголем интерес за вас. Оваа политика за приватност не ја покрива употребата на колачиња од страна на ниеден огласувач.

Продавачите од трета страна, вклучително и Google, користат колачиња за прикажување реклами врз основа на претходни посети на корисникот на нашата веб-локација или други веб-локации. Употребата на рекламни колачиња од страна на Google им овозможува на него и на неговите партнери да им сервираат реклами на вашите корисници врз основа на нивната посета на нашата страница и/или други сајтови на Интернет.

Да се ​​откажете од Google Analytics за прикажување рекламирање или приспособете Реклами на Google за прикажување мрежа, можете да ја посетите страницата Поставки за реклами на Google . Алтернативно, може да се откажете и од користење на колачиња од трета страна на продавач за персонализирано рекламирање со посета на www.aboutads.info или www.networkadvertising.org/choices . Ние сме во согласност со правилата за Политика за приватност на GDPR ажурирани од Google и нивните производи тука .

Ве молиме имајте предвид дека исклучувањето на колачињата за рекламирање нема да значи дека нема да ви се сервира рекламирање, туку дека нема да ви биде по мерка. Бидејќи некои колачиња се дел одфункционалноста на веб-локацијата, нивното оневозможување може да ве спречи да користите одредени делови од веб-локацијата.

5. Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса на е-пошта и веб-локација во колачиња. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако имате сметка и се најавите на оваа страница, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и вашите избори за прикажување на екранот. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата со опции на екран траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID на објавата на написот што штотуку го уредивте. Истекува по 1 ден.

6. Вградена содржина од други веб-локации

Написите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, написи итн.). Вградената содржина од други веб-локации се однесува на ист начин како посетителотја посетил другата веб-локација.

Овие веб-локации може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење од трета страна и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и се најавени на таа веб-локација.

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Не продаваме, тргуваме или изнајмуваме личните податоци за идентификација на корисниците на други. Можеме да споделиме генерички збирни демографски информации кои не се поврзани со какви било информации за лична идентификација во врска со посетителите и корисниците со нашите деловни партнери, доверливи филијали и огласувачи за целите како што се персонализирани реклами, коментари, билтени и други што се наведени погоре.

Можеме да користиме даватели на услуги од трета страна за да ни помогнат да управуваме со нашиот бизнис и со страницата или да администрираме активности во наше име, како што се испраќање билтени или анкети. Можеме да ги споделиме вашите информации со овие трети страни за оние ограничени цели под услов да ни дадовте ваша дозвола.

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговиот метаподатоците се задржуваат на неодредено време. Ова е за да можеме автоматски да ги препознаеме и одобруваме сите последователни коментари наместо да ги чуваме во редица за умереност.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-локација (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивнитекориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-локациите исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

art-dictionary.org строго ја штити безбедноста на вашите лични информации и ги почитува вашите избори за наменетата употреба. Ние внимателно ги заштитуваме вашите податоци од губење, злоупотреба, неовластен пристап или откривање, менување или уништување.

Кога немаме постојана легитимна деловна потреба да ги обработуваме вашите лични информации, или ќе ги избришеме или анонимизираме или, доколку тоа не е можно (на пример, затоа што вашите лични податоци се зачувани во резервни архиви), тогаш безбедно ќе ги складираме вашите лични податоци и ќе ги изолираме од каква било понатамошна обработка додека не биде можно бришење.

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се чуваат на неодредено време. Ова е за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите последователни коментари наместо да ги држиме во редица за умереност.

Информациите собрани со помош на Google Analytics се задржуваат во период од 14 месеци. По завршувањето на периодот на задржување, податоците автоматски се бришат.

Какви права имате врз вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што сте ги даленас. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Накратко, вие (корисникот)  ги имате следните права врз личните податоци што ги споделувате и/или сте ги споделиле со нас:

 • Пристапете до вашите лични податоци;
 • Поправете ги грешките во Вашите лични податоци;
 • Избришете ги вашите лични податоци;
 • Предмет на обработка на вашите лични податоци;
 • Извезете ги вашите лични податоци.

Доколку сакате да искористите некое од правата наведени погоре, можете едноставно да не контактирате со испраќање е-пошта на адресата спомената на крајот од оваа страница. Ние целосно се придржуваме до вашите права.

Онаму каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматизирана услуга за откривање спам.

Како што е наведено погоре, art-dictionary.org може испратете ги потребните податоци на следните мрежи на трети страни:

 • Akismet Anti-Spam – Ако оставите коментар на страницата, Akismet може да собере потребните информации за автоматско откривање спам. Посетете ја нивната политика за приватност дознајте повеќе.
 • Bluehost – Ние користиме Bluehost за цели на веб хостинг. Погледнете ја Политиката за приватност на Bluehost за повеќе информации.

Калифорнискиот Закон за заштита на онлајн приватноста

CalOPPA е првиот државен закон во нацијата што бара комерцијални веб-локации и онлајн услуги за објавување политика за приватност. Досегот на законот се протега многу подалеку од Калифорнија да бара од секое лице или компанија во Соединетите Американски Држави (и веројатно во светот) што управува со веб-локации кои собираат информации за лична идентификација од потрошувачите во Калифорнија, да објави видлива политика за приватност на нејзината веб-страница во која точно се наведуваат информациите што се собираат и поединци или компании со кои се споделува. – Видете повеќе на http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf

Според CalOPPA, се согласуваме со следново:

 • Корисниците можат да ја посетат нашата страница анонимно.
 • Откако ќе се создаде оваа политика за приватност, ќе додадеме врска до неа на нашата почетна страница или како минимум, на првата значајна страница откако ќе влезете во нашата веб-локација.
 • Политиката за приватност на нашата врска го вклучува зборот „Приватност“ и лесно може да се најде на страницата наведена погоре.
 • Ќе бидете известени за какви било промени во Политиката за приватност:

На нашата страница за политика за приватност

 • Можете да ги промените вашите лични податоци:
  • Со испраќање на нас