8 знаци на врски на душата што можете да ги препознаете

John Curry 19-10-2023
John Curry
физичка нишка. Како што енергијата и каузалноста ги поврзуваат нашите души, правејќи ги да станат едно.

Поврзани објави:

 • Миење на косата во сон - чистење и прочистување
 • Значење на огледало на душата1: Тие ве возбудуваат

  Ние сме овозможени како духовни и социјални суштества да апсолутно сакаме да создаваме врски. Кога правиме каква било врска со друга душа, ефектот врз нас е обично позитивен.

  Исто така види: Вертиго духовно значење - промена во перспективата

  Чувствуваме интензивен наплив на возбуда, желба да ја истражиме оваа нова личност и се што е таа.

  Значи, , првиот знак за врски на душата се пеперутките во стомакот, нервозата и трескавичното возбудување.

  Поврзани написи:

  • Миење на косата во сон - чистење и прочистување
  • Значење на огледало на душата[lmt-post-modified-info] Знаци на врски на душата  – Кога некој доаѓа во нашите животи и се поврзуваме со него на духовно или хемиско ниво, развиваме врска или „врзување на душата“ со него .

   Овие врски на душата ги зајакнуваат нашите духовни интеракции со таа личност и овозможуваат поблиска, подлабока врска.

   Меѓутоа, тие исто така можат да бидат проблематични кога развиваме нездрави душевни врски со некого.

   Врски на душите Дефиниција:

   Врските души се духовната врска што ја имаме со другите луѓе.

   Некои луѓе сакаат да ги сметаат за низи на космичка енергија што ја поврзуваат душата со друга, формирана за време на интензивна духовна и емоционална интимност.

   Тоа е корисна метафора, но вистината е дека врската е многу подлабока од тоа.

   Во реалноста, тоа е врска во каузалноста. Ткаенината на една душа може да се испреплетува со ткаенината на друга, што значи дека секоја промена што ќе се случи на едната ќе предизвика ефекти за другата.

   Оваа поврзаност на душите ќе трае цел живот. Сфатете го тоа како шиење на две парчиња ткаенина - конците што ги држат заедно може да бидат многу лабави, дозволувајќи им на двата дела да се движат независно еден од друг.

   Но, ако конецот се повлече цврсто, и двајцата се поместени. Ако се затегне доволно цврсто, станува потешко да се види каде завршува едното парче, а започнува другото.

   Врските на душите функционираат на овој начин, но безсе додека ги сакате таму. И кога сакате да го направите сами, тие ве оставаат на тоа со разделна поддршка.

   Внимавајте да не го помешате ова со расудување. Постои посебна разлика помеѓу некој што ве натера да сакате да се подобрите и некој што прави да се чувствувате како да не сте доволно добри.

   Знаци на врски 4: Тие обезбедуваат бегство

   Кога сме со личноста, се чувствуваме како да бегаме од нашиот редовен живот и само да се оддалечиме од сето тоа.

   Ова може да биде нездраво ако веќе сме во врска, бидејќи честопати можеме да го одложиме решавањето на проблемите во нашата врска со одвлекување на вниманието со некој друг.

   Вака започнуваат многу афери, што води до поголема болка по патот.

   Знаци на душевни врски 5: Тие се некој што ви недостасуваше

   Кога нашите души се поврзуваат, чувството што оди заедно со обично е обоена со блискост.

   Тоа е, се чувствуваме како да има празнина во нашата душа на која отсекогаш и требала оваа личност, дури и ако претходно не сме забележувале.

   Ова е трик за перцепција, освен ако навистина сме сретнале сродна душа, во тој случај тоа чувство е блиску до точно.

   Луѓето често бараат луѓе кои можат да им го дадат она што им недостасува во нивната сегашна врска, што доведува до нездрави души врз основа на несакањеда бидеме поврзан со некого, но наместо тоа да ги надополниме недостатоците во нашата постоечка врска.

   Ти едноставно не можеш да го оставиш

   Дефинирачкото својство на душевните врски со некого е тоа што е комплицирано да се прекинат тие врски.

   Дали врската е добра за нас или лоша за нас се чувствува ирелевантно - тоа е болно и предизвикувачко искуство во секој случај.

   Инхерентно, ние се поврзале со некого и ги почувствувале неговите духовни енергии, помагајќи ни на некој начин да го разбереме составот на неговата душа.

   Нездрави врски на душата

   Знаци на врските на душата 7: Тие ги населуваат вашите одлуки

   Еден од знаците за нездрава поврзаност на душата е ако чувствувате дека нивното присуство врши притисок врз вашите одлуки.

   Сосема е нормално да размислете за другите кога донесувате значајни одлуки кои би можеле да влијаат на нив. Меѓутоа, ако тие се појавуваат како некој вид глас во вашата глава, кој ја менува вашата одлука на еден или на друг начин, тогаш ова е нездраво.

   Оваа врска ја одзема вашата лична моќ и ја исцрпува вашата намера. Негативно се предавате себеси, и тоа треба да престане.

   Знаци на душевни врски 8: Вие станувате најлошиот од нив

   Секој има недостатоци. Без разлика дали се работи за лош темперамент, недостаток на самоконтрола, зависност или било што друго, имањето недостатоци е нормално и човечки.

   Она што не е нормално е тоа што тие недостатоци потекнуваат надвор од вас.

   Когаимаш длабока врска во душата со некој кој има длабоки недостатоци, можеш да се најдеш себеси како ги преземаш тие недостатоци. Може да откриете дека почесто ги губите нервите или ги прифаќате нивните зависности или неврози.

   Ова е нездраво. Наместо да им помагате да ги надминат своите недостатоци, тие ги ставаат на вас. Без разлика колку е болно, токму ова е вид на вратоврска што треба да се сече.

   Како да се прекине врската на душата

   Прекинувањето на вратоврската на душата може да биде процес кој одзема време и предизвикува предизвик, но ако треба да се направи, треба да се направи.

   1. Признајте

   Првото нешто што треба да направите е да признаете дека сте врзани за оваа личност. Без да го признаете ова и да го прифатите тој факт во вашата душа, не можете да продолжите со овој процес.

   2. Преземете акција

   Следно, треба да преземете акција. Ова го следи моделот на намера, каде што ја поставувате вашата намера со волја и акција. Потребни се и двете.

   Дејството што ќе го преземете ќе зависи од точната природа на вашата врска. Ако сè уште се гледате, без разлика дали редовно или повремено, па дури и зборувате по телефон, или преку СМС или социјални мрежи, тоа треба веднаш да престане.

   Секоја интеракција ја обновува и зајакнува вашата врска, создавајќи повеќе работете на прекинување на патот.

   Откако ќе имате физичка и вербална дистанца, треба да работите на емоционална идуховна дистанца. Овој чекор не е толку лесен.

   Поврзана статија Користете телепатска љубовна врска за да ја запознаете вашата сродна душа

   Една одлична алатка за овој чекор е медитацијата. Медитацијата ви овозможува да го гледате сопствениот ум од неемоционална гледна точка, испитувајќи ги сопствените шеми на размислување без да ги осудувате или емоционално да се идентификувате со нив.

   Она што сакате да го барате се областите на вашите мисловни обрасци каде што се појавува личноста од која се одвојувате. Овие мисли треба да се прилагодат и одвојат од личноста пред да можат да се одвојат од вас.

   Еден пример може да помогне. Ако ги замислите покрај вас кога ја замислувате вашата иднина, тогаш ова е проблем. Треба да го забележите ова (без да се занимавате со него) и да се обидете да го решите тоа подоцна.

   Штом ќе заврши вашата медитација, можете да преземете акција. Забележете што сакате од вашата иднина, колку би можеле да бидете среќни. Исклучете ги од него.

   Секогаш кога размислувате за иднината и ги замислувате со вас, потсетете се на среќната иднина што сте ја создале без тие да бидат дел од неа. Ова ќе помогне да се отстранат од тој дел од вашите мисловни обрасци, создавајќи понатамошна духовна дистанца.

   Треба да го направите ова за секоја област од вашиот живот во која тие се појавуваат. Направете растојание и прекинување на врските ќе дојде полесно.

   Штом ќе дојдете до точка каде што тие ретко се појавуваат во вашите мисли,време е да се премине на следниот чекор – простување.

   3. Простете

   Оваа идеја може малку да ве боцка. Во вашиот случај, може да мислите дека тие не заслужуваат прошка, па дури и дека треба да барате од нив прошка.

   Без оглед на ситуацијата, простувањето не е за тоа кој бил во право, а кој не. Простувањето е за прифаќање на минатото во сегашноста и продолжување понатаму.

   Исто така види: Толкување на соништата: инвазија на вонземјани

   Постојат ментални долгови кои постојат меѓу вас. Тоа се нерешени спорови, отворени случаи кои сè уште ви се важни. Тие треба да се затворат.

   Некои луѓе можеби мислат дека за да го направат тоа; треба да има разговор. Тоа е грешка. Разговорот само повторно отвора други спорови и ве враќа на нив.

   Наместо тоа, едноставно затворете ги случаите. Простете ги долговите. Веќе не ви е важно што мислат; важно е само што мислиш. Работата е решена што се однесува до вас, и дали би се согласиле или не, тоа е крајно неважно.

   4. Чистење

   Конечно, за да ја прекинете врската, мора да го исчистите вашиот живот од сите потсетници за нив. Ако сè уште имате дел од нивните работи, ослободете се од нив. Ако сè уште имате фотографии, ослободете се од нив. Ако сè уште имате подароци од нив, писма од нив, сè што ве потсетува на вашето време заедно или врската што некогаш сте ја делеле, ослободете се од нив.

   Штом ќе ги добиете, врската ќе се прекине сама по себе. Сето тоа етогаш е потребно кратко време да згасне од меморијата.

   Нераскинливи врски на душата

   Постојат некои врски на душата што не можете да ги прекинете. Ова е едноставно незгоден факт од животот.

   Овие луѓе се ваши сродни души. Тие опстојуваат со вас во текот на вашиот живот и низ многу животи пред и потоа.

   Тие се вашите придружници на патување низ универзумот.

   Твин пламен, лажни близнаци (кармички сродни души) и сите други Вклучени се членовите на Soul Group. Секогаш ќе бидете поврзани со овие луѓе.

   Ова можеби е незгодно, но ова е точно со причина. Вашите сродни души постојат за да ви помогнат да еволуирате, да ве придвижат напред низ патувањето на животот и свеста, да ве учат за себе и да напредуваат кон попросветлена состојба на битието.

   За жал, процесите што водат до просветлување често се болно, стресно и предизвикувачко.

   Заклучок

   Чувството на туѓа хуманост и духовна состојба прави да се чувствуваме длабоко приврзани за таа личност и ни дава удел во нејзината идна среќа.

   Значи, тоа беа знаци на душевни врски на кои може да наидете. Дали мислите дека можеби имате врски со некого? Дали успеавте да ги прекинете нездравите души и да имате совети за другите?

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.