Ѕвездено семе очи - душата кажува во физичка форма

John Curry 19-10-2023
John Curry

Која е разликата помеѓу очите на Ѕвезденото семе и нормалните?

Тие се прозорец кон душата, па можете да кажете многу за некоја личност од нив.

Тоа е особено точно за Ѕвездени семиња. Обично можете да го препознаете Ѕвезденото семе првенствено од нивниот очен изглед, освен ако самите не сте Ѕвездено семе.

Ако всушност сте ѕвездено семе, ќе можете да го откриете преку енергија.

Најочигледно знаците се физичките карактеристики, но всушност, посуптилните детали даваат најмногу информации.

Значи, ако сакате да знаете како да забележите Ѕвездено семе на овој начин, или сакате да дознајте зошто очите на работникот на светлината се толку волшебни, прочитајте подолу:

Физички карактеристики на очите од ѕвезденото семе

Да започнеме со физичките карактеристики; овие физички карактеристики обично се наследени од расите на Светлинските работници:

Големи

Големите очи се малку подароци.

Тие се универзално прифатени како знак за убавина, со некои аргументи за тоа дали Ѕвездените семиња ги имаат за да се убави или дали големината е убава затоа што ги имаат Starseeds.

Овој ефект на ококорени очи е зајакнат со фактот што повеќето имаат тесни лица , правејќи нивните очи да изгледаат уште позначајни отколку што всушност се и често резултираат со малку „вонземски“ изглед, иако сличноста со вистинските раси на Starseed е ограничена.

ПоврзаноОбјави:

 • Духовно значење Pleiadian Starseed
 • Blue Ray Children - Лесно за грешка за индиго
 • Две различни обоени очи - духовно значење
 • Што боја на очите имаат Земјените ангели?

Тркалезни

Нивните очи се скоро секогаш заоблени, речиси кружни.

Има исклучоци, но дури и во азиските земји каде што се природно потесни, Ѕвезденото семе ќе сè уште се издвојуваат по нивната релативна заобленост.

Ова е поврзано со тоа што тие се поголеми од просекот за да се создаде изглед на младост.

Тоа е особено забележливо бидејќи целокупниот ефект на очите на Starseed е да ве натера да изгледаат многу постаро (поради други фактори кои се дискутирани понатаму), така што ова создава интересен контраст.

Белите од бисерни очи

Белките од нивните очи ретко се крвави или затемнети на кој било начин.

Го имам ова; моите белки се толку светли што понекогаш може да изгледаат светло сино-бело.

Чистотата на сјајните бели е еден од подобрите знаци за ѕвезденото семе. Често постои остар контраст помеѓу светлото бело и црното на белците и ирисите, што повторно може да го зголеми целокупниот ефект на остра убавина.

Промена на боите

Добро е познато дека Starseeds може да доживеат промена во бојата на очите додека се будат во својата мисија.

Мнозинството започнува со темно боење преднивното будење, но потоа, ова има тенденција да се олесни.

Поврзани написи:

 • Духовно значење на плејадиското ѕвездено семе
 • Деца со сини зраци - Лесно за грешка за индиго
 • Две различни обоени очи – духовно значење
 • Каква боја на очи имаат ангелите на Земјата?> пониски за работниците на светлината.

  Тоа е затоа што помладите души имаат тенденција да имаат поживописни бои, но со текот на времето заситеноста исчезнува.

  Се вели дека најстарите раси на Ѕвезденото семе имаат сиви, па дури и бели ириси.

  Starseed Eyes For Old Souls

  Но, вистинските подароци за очите на Starseed не се физичките разлики.

  Тие може да дадат атмосфера што се совпаѓа необичната, уникатна природа на нив, но тоа е сосема возможно и на не-Starseed.

  Не – кога станува збор за гледање, тоа е многу повеќе поврзано со она што можете да го видите од нивната душа.

  Очите се прозорец кон душата, и во многу култури било од централно значење дека можеш да ја видиш вистината на една личност со гледање во нив.

  Кога бараш Ѕвездено семе , барате стара душа.

  Тоа е затоа што првите Ѕвездени семиња ги напуштија своите домашни системи многу одамна и многу од нив оттогаш се манифестираа на Земјата.

  Малку е веројатно за новдушата да го има искуството неопходно да се манифестира овде.

  Очното јаболко на стара душа се впечатливи во нивната мудрост и интелигенција.

  Тоа е како целото дополнително време додека се доживува животот да остави глазура ги, но не отстранија ништо од интелектот позади.

  Исто така види: Сон за зелена трева - духовно значење

  Речиси како нивните ириси да имаат текстура за нив.

  Тие само изгледаат посложени, малку нечовечки - но љубезни, дури и ако малку застрашувачки.

  Поврзана статија Procyon Starseed: Peaceful Beings of Light

  Wusdom

  Мудроста зад нив е непобитна. Се чини дека има зуи додека ги гледате, електричните импулси на нивниот ум и аурата се вртат додека наоѓаат нешто мудро да кажат.

  Добрината е тука, зборувајќи за ставот на грижа за другите и желбата тие да се збогуваат.

  Тие можат да ве потсетат на пријателска тетка или вујко, па дури и баба или дедо со многу совети да дадат.

  Дури и кога се млади оставаат впечаток на некој многу постар и помудри.

  Ова често ги наведува да бидат личноста во нивниот социјален круг кај која сите доаѓаат за совет.

  Акутна свест

  Очите од ѕвезденото семе никогаш не се празни. Тој поглед на празнина што повеќето луѓе можат да го добијат во нивните очи едноставно не се случува со Starseeds бидејќи тие се секогаш присутни во моментот.

  Всушност, тие најдобро се опишуваат како живи.

  Тие имаат акутна свест за нивната околина и често може да се најдат додека студираат асоба наместо да зјапа во вселената.

  Љубез

  Конечно, очите на Ѕвезденото семе се познати по љубезноста што ја изневеруваат.

  Сите работници на светлината споделуваат мисија да го излечат човештвото и да ни помогнат да се кренеме од 3D во повисоките димензии на свеста.

  На крајот сите ќе бидеме на ова ново ниво и ќе можеме да почнеме да сееме други планети.

  Клучен дел на оваа повисока свест е ставот на единството. Љубезноста е составен дел од ова.

  Работниците на светлината имаат тенденција да имаат љубезни очи, што значи дека тие имаат смирувачки и утешен ефект врз оние околу нив.

  Исто така види: Библиско значење на носење бела облека во сон

  Можете да ги видите емоциите во нив дури и ако личноста на кои им припаѓаат е да ги контролираат своите.

  Затоа луѓето велат дека тие се прозорецот кон душата, патем.

  Имаме (или можеме да развиеме) целосна контрола врз телото и лицето – и затоа може да ги контролира јазиците на обајцата и она што го кажуваме за себе.

  Но, никој – дури ни оние што постојат во повисоките димензии – не може да им каже на очите да кажат лага за тоа кои се тие .

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.