Симболизам на чемпрес - амбиции и тројства

John Curry 19-10-2023
John Curry

Содржина

Дрвјата имаат богата и обемна симболика низ целиот свет, а чемпресот има свој дел од центарот на вниманието.

Нејзината симболика најчесто се наоѓа во исламскиот свет и низ Европа, иако во денешно време и возраста, целата симболика стана глобална.

Чипарсите - долго време - симболично се поврзани со нашите идеи за животот, смртта и она што не чека потоа.

Моќната симболика како она на чемпресот може да обезбеди вреден увид во нашите животи.

Разбирањето на идеите зад симболите може да ни помогне да ги отклучиме идеите во нашите умови.

Затоа, ајде да се нурнеме во симболичките значења и идеи кои се наоѓаат во богатата културна историја на чемпресот.

Растење, амбиција

Чемпресот, како и сите дрвја, ја претставува симболичната идеја за раст.

0>Преку напорна работа и упорност, скромното, но елегантно дрво чемпрес може да порасне до просечна висина од 80 стапки.

За некои видови чемпрес, ова е многу висок ред (извинете за игра на зборови!).

Обично, за дрвото да расте толку високо, мора да расте и нанадвор. Меѓутоа, во чинот на симболична амбиција, некои чемпреси растат многу тенки и исправени нагоре.

Поврзани написи:

  • Духовно значење на паднатото дрво: Патување во…
  • Метафората за дрвјата - духовно значење
  • Симболиката на смоквата во духовноста
  • Симболика и фактиТоа ќе ве изненади

Културите кои го прифатија чемпресот, исто така, ја прифаќаат идејата за снимање за ѕвездите.

Поврзана статија Симболиката на брезата - време за нов почеток

чемпресот дрвото нема работа да достигне толку високо до небото, но преку неограничената амбиција, го постигнува она што инаку би изгледало невозможно.

Смрт, жалост

Во исламската и европската култура, чемпресот е едно од најчестите гробишта засадени денес – и тоа веќе некое време.

Го гледаме ова поради симболичната врска на чемпресот со смртта и утрото, како што многу култури гледаа на конусната форма на дрвото како што покажува кон небото.

Исто така, удира во небото со остра силуета, особено ако се расфрлани, што само ја зголемува атмосферата на жалост кога масовно се одгледуваат на гробиштата.

Еден Друго нешто што можеби ја поттикнало оваа симболика е како чемпресите реагираат кога ќе бидат оштетени.

Додека другите дрвја можат целосно да се опорават дури и од прилично тешка штета, многу ранети чемпреси повторно растат необликани или воопшто не.

Исто така види: Духовно значење на црниот пајак - контролирајте ја вашата темна страна

Троица, поврзувачки светови

Како што споменавме, чемпресите често имаат конусна форма - иако исто толку често имаат форма на пирамида.

Во двата случаи, тие се насочени кон небото и се пошироки кон основата.

Симболично формата на пирамидата ги претставува идеите за Троица и заповрзувајќи го физичкиот свет со повисоки димензии на свеста.

Поврзани написи:

  • Духовно значење на паднатото дрво: Патување во…
  • Метафората за дрвјата - Духовно значење
  • Симболиката на смоквата во духовноста
  • Симболиката на смоква и факти што ќе ве изненадат
Поврзани написи Симболика на борови дрвја - заштита и бесмртност

Троица, тројки и триаголници имаат своја богата симболика поврзана со природните тројства што се случуваат во текот на нашите животи.

Тие вклучуваат:

Раѓање, живот, смрт.

Физички, духовни, емоционални.

Доли чакри, срцева чакра, повисоки чакри.

Трите димензии во кои живееме (3D).

Основната идеја работи преку тројства е поврзување на одделни делови од една целина.

Сето тоа се поврзува и се однесува на нашите животи. Мораме да се погрижиме да најдеме рамнотежа помеѓу различните аспекти од нашите животи, без разлика колку аспекти има.

Се разбира, Универзумот има смешен начин да ги прикажува работите во тројца!

© 2018 spiritualunite.com сите права се задржани

Исто така види: Духовно значење на будењето во сон: Патување во потсвеста

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.