Зошто врската Twin Flames е за карма

John Curry 19-10-2023
John Curry
нашиот пламен близнак на прво место.Поврзана статија Кога бркачот на близнак пламен ќе престане да брка

Карма на близнаци во античко време.

Идејата за пламенот близнак доаѓа од концептот на континуирана душа , како што е опишано од Египќаните во Египетската книга на мртвите. Исто така, сличен процес е опишан во античкиот текст, Тибетската книга на мртвите.

За да постојат поврзани души или „пламени“, кои всушност се однесуваат на срцето, мора да постои континуирана свест за одржувајте ги конструкциите на препознавање, така што некој, во друг живот, ќе може да го најде својот близнак пламен и да ја совпадне кармата до степен на еволуција и за двајцата и за сите.

Исто така види: Соништа за протекување вода: скриени значења и пораки

Колку и да изгледа измислено, таа всушност е интегриран со човековото однесување на толку сложено ниво што е неразделно. Нашите свесни дејства и интеракции оставаат отпечатоци врз нас кои можат да продолжат и надвор од смртта.

Природно, ова ќе биде оспорено од различни системи на верување. Без оглед на кавгата, секогаш е сигурно кога некој ќе го пронајде својот близнак пламен и на тој начин ќе ја исполни идејата зошто врската со близнаци е за карма.

Поврзани објави:

 • Знаци за женско будење со двоен пламен: Отклучете ги тајните на...
 • Што ако мојот пламен близнак не е духовен? Навигација на Близнакот…
 • Значење на огледало на душата

  Кармата на близнак пламен е тема која се појавува како дискусија многу пати, во оваа статија ќе дознаете што значи тоа за вас и вашиот партнер близнак пламен.

  Поимот на близнак пламен датира од корените на многу митови кои имаат врска со издигнувањето на машките и женските сили за да се создаде врвен спој на енергија и нова генерација. Тантричките уметности се дизајнирани имајќи ја оваа цел на ум.

  На поосновно ниво, имаме лични односи кои може да се манифестираат како да имаат подлабоки душевни врски отколку што вообичаено сме свесни.

  Постои концептот на интеракција на коренската карма.

  Ова е местото каде што интензивно се измешавме со друг ентитет во друг живот и тој создаде кармички врски низ овој живот. Ова е причината зошто врската со близнак пламен е за кармата.

  Кармата е едноставно енергетско совпаѓање на дадена енергија.

  Да се ​​врати на основите на енергијата и физиката, тоа е карма. Фактот дека тоа е продолжување на свеста е дискутабилен и се занимава со многу различни парадигми, но фактот на кармата, ефектот на една акција врз друга, е докажан одново и одново од науката.

  Постои длабока природа до љубов и душевна врска која вклучува едноставни, разменети дејства кои всушност ја содржат моќта да се издржи вечноста. По природата на оваа енергија повторно сме соединети со сродните души, па дури и успеваме да најдемеВрска - 10...

Кармата е дејство и интеракција на сите дејства и се изразува како дејство врз дејствија. Ако тоа не ја остави вашата глава да се врти, нема гаранција за тоа што ќе биде. За да биде поразбирливо, тоа функционира вака: некои обрасци во универзумот имаат спротивности кои се совпаѓаат со моделот за да создадат целина. Пример би бил ДНК. Постојат две спирални структури кои мора да се спојат заедно за да се активира ДНК.

Поврзана статија Синхроничност и двоен пламен: Нема случајности

Истото важи и за луѓето и за кармата. Дејството ја одредува насоката. Значи, постои движење на насоката помеѓу две соодветни рамки што е познато како раздор. Оваа несогласност мора да се реши пред да се приклучат близнаци, а резолуцијата лежи во кармата.

Има многу да се разговара за кармата со близнаци, ние само ја изгребавме површината, бидејќи кармата е и за индивидуалните околности, така што станува сосема лична и единствена.

Исто така види: Разбирање на нашата психа во Водолија

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.