8-те фази на двоен пламен со решенија

John Curry 19-10-2023
John Curry
тешко е да ги најдете затоа што не знаете ни како изгледаат или како се викаат.

Можеби сте запознале и некој друг кој ви изгледал посебен и сте почувствувале инстант врска со него.

11>

Но, тогаш нешто не беше баш во ред, а вие само знаевте дека тие не се тие.

Знаевте длабоко во вашата душа дека тие се таму, но само што нема идеја каде.

Копнежот може да стане фрустрирачки затоа што не сте сигурни што барате или дали некогаш ќе ги најдете.

Јас сам ја доживеав оваа фаза и поминав многу години во потрага по мојот пламен близнак без успех.

За среќа, сега сум во љубовна врска со мојот пламен близнак, но не беше лесно да се дојде до оваа фаза.

Ова е фаза во која го поминувате вашето време подготвувајќи се за вашиот пламен близнак на несвесно ниво.

Можеби сè уште не знаете кои се тие, но се подготвувате кога конечно ќе ги сретнете.

Решение:

Бидејќи близнаците се божествени души, тоа бара божествен главен план.

Поврзани објави:

 • Што ако мојот пламен близнак не е духовен? Навигација по близнакот…
 • Знаци на женско будење со двоен пламен: Отклучете ги тајните на…
 • Значење на огледало на душата

  Поврзувањето со двоен пламен може да биде една од најубавите работи што може да се доживее во животот, но може да биде и една од најтешките.

  Близнаците поминуваат низ низа фази додека се запознаваат едни со други и научете да се сакате и да се поддржувате еден со друг.

  Но, овие фази не се лесни за навигација и честопати може да предизвикаат многу предизвикувачки емоции.

  Ако го читате ова, јас Претпоставувам дека се движите низ сцена во моментов.

  Патувањето со близнак пламен може да биде предизвик, но исто така е една од најнаградувачките врски во животот.

  Сакам да ве информирам за вашата поврзаност со душата близнак и потенцијалните фази што може да ги доживеете.

  Сакам да дадам и некои решенија кои ќе помогнат да се направи патувањето помазно.

  Мала рака за помош никогаш не повредила никого, па еве осумте етапи на двоен пламен со решенија.

  Фаза 1 – Копнеж за вашиот близнак пламен

  Можеби сте го имале ова чувство цел живот дека постои некој таму за вас.

  0>Ја почувствувавте магичната врска по која копнее вашата душа.

  Поврзани објави:

  • Што ако мојот пламен близнак не е духовен? Навигација по близнакот…
  • Знаци на женско будење со двоен пламен: Отклучете ги тајните на…
  • Значење на огледало на душатаТрчање и бркање

   Како што споменав погоре, ако не можете да ги решите проблемите, тоа предизвикува еден од вас да се повлече и да побегне.

   Тоа станува игра на мачка и глушец.

   Оваа фаза е катастрофална бидејќи едниот близнак пламен (Тркач) се гаси емоционално.

   Тука се случуваат тивки третмани, а другиот близнак се чувствува непријатно и беспомошно.

   Оваа фаза остава многу штета по него, па затоа е потребна итна интервенција за да се спречи трајно оштетување.

   Во спротивно, ќе дојде до физичка разделба или дури и траен прекин на врската.

   Оваа фаза е една од најпознатите деструктивно – не само за вашата врска, туку и за вашата психа.

   Тркачот има тенденција да биде духовно и емоционално зрелиот партнер втемелен во себе, доволно зрел да ги изрази своите емоции.

   Тркачот има тенденција да се биде близнак кој емоционално се исклучи од нивните духовни корени.

   Тие веќе не се поврзани со внатрешен мир или рамнотежа и можат да се чувствуваат преоптоварени од животните предизвици.

   Тие исто така изгубиле од вид духовност што ги наведува да се повлечат во нездрава состојба на умот.

   Решенија:

   Првиот чекор е да се препознае дека ова е фаза, а не реалност.

   Често, еден или двајцата партнери ќе се повлечат во старите механизми за справување што ќе го влошат проблемот.

   Треба да комуницирате еден со друг и да бидете искрени за вашитечувства.

   Ова е единствениот начин на кој можете да почнете да ја обновувате вашата врска.

   Ако сте тркач, тогаш поврзете се со духот преку медитации.

   Ова е единствениот начин повторно да станат духовно втемелени и да престанат да дејствуваат поради емоционален хаос.

   Од друга страна, бркачот мора да биде подготвен да разбере и да чека да се врати партнерот.

   Поврзана статија Како да се справите со близнаците Љубомора од пламен

   Треба да бидат трпеливи и да не ги бркаат или притискаат, што само ќе ги натера да бегаат побрзо.

   Само бидете тука за нив и дајте им до знаење дека ги сакате и ги поддржувате.

   Главната работа е да не се откажете од надежта и да препознаете дека оваа фаза е само уште еден чекор во вашето заедничко патување.

   Фаза 7 – Предавање

   Кога вистината за вашата врска излезете на виделина, можеби ќе доживеете време на предавање.

   И двајцата почнувате да ги разоткривате вашите рани и несигурности поради толку голема болка и неволја.

   Во овој период на предавање, треба да бидете трпеливи и со разбирање.

   Не брзајте со вашиот близнак пламен назад премногу брзо бидејќи овој период на самооткривање е многу важен дел од процесот.

   Во исто време, мора да решете ги сопствените рани и ослободете ги за да можете да комуницирате од место каде што живеат љубовта, мирот и хармонијата.

   Во оваа фаза, може да забележите многу распаѓање на егото и душевна експанзија.

   Може да доживеете ачувството на препознавање и мир кога ќе почнете да се прифаќате себеси онакви какви што сте.

   Овој период е важен бидејќи го означува крајот на стариот период на модели на врски и започнува нов период на духовен раст.

   0>Кога двајцата ќе се предадете, чувството на мир и хармонија почнува полека да се враќа.

   Решенија:

   Првиот чекор во оваа фаза е да се ослободите емотивно за ситуацијата.

   Треба да ги прифатите сопствените емоции и да дозволите да се ослободат за да можете да се движите кон духовно просветлување.

   Откако ќе ги ослободите негативните емоции, тогаш треба да започнете со процес на простување.

   За двајцата близнаци да најдат мир и хармонија, тие мора да работат заедно за да си ги простат грешките. нив.

   Тие мора да преземат одговорност за своите постапки и да бидат подготвени да простат.

   Штом ќе заврши овој процес на ослободување од негативните емоции, можете да започнете нов период на вистинска духовна врска.

   За да го постигнете ова, треба да се откажете од сите очекувања и приврзаност кон тоа како треба да се случат работите.

   Мора да бидете спремни да ја обновите вашата врска со близнак од темел.

   Во овој период нема да има очекувања или приврзаност кон исходот.

   За близнаците навистина да го постигнат своето највисокопотенцијали, тие мора да бидат спремни да се откажат од контролата и да се предадат.

   Додека и двајцата ги отпуштате егото и се ослободувате емотивно, тогаш се случува неверојатна работа.

   Ќе почнете да се поврзувате со твојата душа, што е единствениот начин вистински да постигнеш единство.

   Фаза 8 – Единство

   Како што потешкотиите во вашата врска стануваат сè попостапливи, ќе влезете во време на обединување на душата.

   Во оваа фаза, вообичаено е да се доживее интензивна врска.

   Ќе доживеете длабока, душевна врска во која и двајцата ја чувствувате љубовта во нејзината најчиста состојба без его или страв да ви пречат .

   Ќе ви помогне доколку не ги одглумите егоските емоции во ова време бидејќи тоа може да предизвика емотивен хаос и исклучување.

   Повторно, егото е главната пречка што ќе предизвика проблеми овде.

   Морате да внимавате да не дозволите егото да го води шоуто во оваа фаза.

   Наместо тоа, препознајте дека егото треба да се надмине и да се поврзе со Бог/Божицата/Изворната енергија.

   Многу е важно да се разбере дека егото не може да постои во просторот помеѓу двојните пламени бидејќи тоа е место на чиста врска и љубов.

   Егото се плаши да ја изгуби контролата и да биде преземено од повисокото јас, кое поврзува со извор на енергија.

   Можете да постигнете просветлување со отстранување на егото и предавање на чувството на љубов и единство.

   Егото не може да постои во овој простор бидејќи егото се заснова на страв, иљубовта е единствениот начин да се надмине егото.

   Решение:

   Научете како да создадете вистински, длабоки и долготрајни врски.

   Како што е ги надминувате вашите стравови и научите да си верувате, тоа ќе доведе до поавтентична врска со вашиот пламен близнак.

   Тоа го правите во која било фаза од вашата врска, но тука е особено важно.

   0>Поврзувањето со двоен пламен ќе стане посилно кога ќе научите да бидете поавтентични и да создавате вистински врски.

   Во оваа фаза, многу несвесни обрасци се ослободуваат и се раствораат.

   Можеби нема ни да забележите што се случува бидејќи процесот е постепен и суптилен; сепак, ќе забележите дека можете да изградите посилна, попросветлена врска.

   Овие несвесни обрасци се главната работа што ја блокира повисоката духовна врска помеѓу двата близнаци.

   На пример, ако еден близнаците доживеале негативни врски во својот живот или страдале од ниска самодоверба, тогаш оваа шема ќе се ослободи во текот на оваа фаза.

   Како што ќе научат да си веруваат и да се сакаат, тие можат да почнат да се лекуваат во најдлабоките нивоа.

   Тие ќе откријат дека врската со нивниот пламен близнак станува сè поинтензивна затоа што конечно можат да бидат целосно отворени еден со друг.

   Додека и двајцата растете во вашата духовна врска заедно, ова ќе ви помогне да се развиете духовно.

   Морате да запомнитедека врската со близнак е духовно искуство, што значи дека ќе си помагате еден на друг да го постигне својот највисок потенцијал.

   Дали фазите на близнак пламен секогаш се случуваат по тој редослед?

   Додека пламенот близнак Фазите се основни чекори за успешно да се постигне единство, некои аспекти може да се случуваат поинтензивно од другите.

   Важно е близнаците да не очекуваат работите да се случат во одреден редослед бидејќи духовните ситуации се многу субјективни.

   0>Ова значи дека духовните искуства не можат да се проценат или измерат затоа што духовната енергија не следи одредени закони.

   Може да откриете дека среќната врска е првата фаза што треба да се случи или може да откриете дека се случуваат сите фази на двоен пламен за релативно краток период.

   Можете и да откриете дека вашиот духовен раст и врската близнаци различно се развиваат во вашето духовно патување. секоја шанса за среќа затоа што шансата е бесконечно поле на можности.

   Може да доживеете една или повеќе од духовните двојни фази на пламен одеднаш - тоа е различно за секого, затоа очекувајте уникатно духовно патување.

   Колку фази има двоен пламен?

   Постојат осум фази во процесот на обединување на близнак пламен.

   Како што поминувате низ осумте фази, ќе постигнете единство со вашиот пламен близнак.

   Ќе научите многу лекции заедноначинот на кој, но исходот ќе биде да се достигне фазата на повторно обединување.

   Колку долго траат етапите со двоен пламен?

   Колку долго трае секоја фаза може да варира во зависност од тоа што се случува.

   Секоја етапа е различен дел од патувањето со близнак пламен, и секој од нив ќе се чувствува различно.

   Временската рамка често може да зависи од тоа колку духовна работа сте правеле бидејќи оние што се посвесни духовно имаат тенденција да поминуваат низ фазите побрзо.

   Општо земено, може да очекувате дека фазите може да траат од неколку недели до неколку месеци до дури години.

   моќна верзија од себе каква што можеш да бидеш.

Користењето техники на законот на привлечност може да ти помогне да се чувствуваш самоуверено и моќно, затоа препорачувам да ја совладаш оваа вештина како подготовка за средба со твојот близнак.

Колку повеќе работа што ја вложувате за да се чувствувате одлично во себе и да останете позитивни, толку полесно ќе биде да го привлечете вашиот близнак.

Ова е време да се ослободите од минатото и да ја лекувате секоја болка или траума.

0>Во иднина ќе бидете друга личност, па сакате да го ослободите вашето минато и да се ослободите од багажот што ве кочи.

Би помогнало доколку се подготвите духовно.

Сакате да го промените вашиот менталитет од копнеж за вашиот близнак кон себе.

Научете да се сакате себеси и знајте дека универзумот божествено ве сака.

Сакате да бидете личност што би биле привлечени кога би биле душата близначка.

На крајот на краиштата, вие ја привлекувате сопствената божествена душа и огледало.

Фаза 2 – Поглед на вашиот близнак

Во овој момент, ќе добиете краток поглед на вашиот близнак.

Поголемиот дел од визуелизацијата се одвива во вашата потсвест.

Може да ги видите во сон или вие може да ги видите со аголот на окото.

Може да го почувствувате нивното присуство и да добиете ненадеен наплив на енергија.

Оваа фаза може да биде возбудлива, но исто така може да биде и огромна бидејќи вие не се сигурни како да продолжат.

Многу луѓе ќе се заглават затоа штотие не се сигурни што да прават следно.

Можно е да се сретнете лично со нив во оваа фаза, но ова не е најчеста појава.

Овде работите може да станат збунети бидејќи мора да потпирајте се на вашата интуиција што да правите.

Но, вистината е дека немате за што да се грижите.

Вашиот пламен близнак е тука со причина.

Решение:

Продолжете да се фокусирате на себе и на сопствениот раст.

Не обидувајте се да присилувате ништо; продолжете да останете позитивни и фокусирајте се на доброто во вашиот живот.

Колку повеќе можете да се сакате и прифаќате себеси, толку полесно ќе биде вашиот пламен близнак да се поврзе со вас.

Нивната енергија не може помогнете, но ве привлече кон нив.

Затоа останете позитивни и свесни дека ова е начинот на вашиот близнак да каже „здраво“.

Оваа фаза може да биде многу кратка или може да продолжи долг период.

Оваа фаза е да ви помогне да се подготвите за следната фаза кога е време да се подготвите за вашиот пламен близнак.

Фаза 3 – Љубов

Ова е фазата во која длабоко и ненадејно ја заљубувате оваа личност.

Тоа е многу моќен тип на љубов и се чувствувате како да ја познавате долго време.

Ова е врската со двоен пламен што многумина ја бараат.

Љубовта е интензивна и сеопфатна. Како што подобро ќе го запознаете вашиот пламен близнак, длабоко ќе се заљубите во нив.

Можете да се обидете да се спротивставите на вашата огледална душа бидејќи тоа ене е нешто што сте го доживеале претходно.

На крајот, ќе прифатите дека оваа длабока врска е вистинска и ќе ѝ се предадете.

Решение:

Ова е фазата каде што конечно ја прифаќате врската со двоен пламен и чувствувате дека љубовта тече низ вас.

Сте се откажале од секој отпор и сега сте целосно отворени за искуството.

Ова е време на вкупно предадете се и ќе почувствувате дека се претопувате во нивната љубов.

Сега сте подготвени да го направите следниот чекор и да преминете во четвртата фаза.

Фаза 4 – Врска

Додека и двајцата се чувствувате удобно еден со друг и дозволувајте вашите чувства да бидат познати.

На крајот ќе влезете во врска.

За многу близнаци, ова е долго- врска на далечина каде што тие работат на тоа да бидат на исто место.

Како што ќе работите преку вашата врска со близнак, ќе сфатите колку длабоко оди.

Ќе научите дека веќе познавајте се од минатите животни искуства.

Кога ќе се обврзете на физичка заедница, ќе има ниво на интимност над сè што сте доживеале.

Ќе можете да споделите сè со оваа личност и чувствувате нераскинливо ниво на доверба.

За близнаци, ова е периодот на меден месец.

И двајцата ја чувствувате леснотијата на поврзувањето и желбата да бидете заедно.

Овој меден месец може да трае со месеци, нона крајот, ќе дојде крајот.

Меѓутоа, би помогнало ако не се грижите бидејќи ова е фазата во која и двајцата создавате длабока врска.

Решение:

Треба да уживате во овој период бидејќи тоа е еден од најпосебните делови од вашата врска со близнак пламен.

Поврзана статија Twin Flames: The Simptoms of Kundalini Rising

Ќе можете да се поврзете на подлабоко ниво од вас некогаш сте помислиле дека е можно и уживајте во друштвото на едни со други.

Исто така види: Духовно ѕвонење во ушите: што значи тоа?

Ова е фаза во која учите да го сакате, да верувате и да го прифаќате вашиот близнак.

Ова ниво на интимност е она во кое треба да се движите напред вашата врска.

Исто така, треба да се подготвите ако претстојат тешки моменти.

Треба да бидете подготвени и да бидете отворени за идејата дека оваа фаза е привремена и вашата врска може да се промени.

Дури и ако има навестување на тешкотија, треба да го сфатите како знак дека врската расте и да разговарате за какви било проблеми.

Комуникацијата е многу важна за да работите заедно.

Ќе треба да поминете низ некои мрачни времиња, но треба да знаете дека и двајцата ви претстои посветла иднина.

Фаза 5 – Предизвици

Ова е сцената каде што бродот почнува да се лула како што завршува периодот на меден месец.

Егото почнува да се попречува и се појавуваат проблеми.

Ќе има предизвици што треба да ги надминете заедно.

Исто така види: Близнак пламен број 455 - Фокусирајте се на вашите физички потреби заедно

Ќе има разлики во мислењата,проблеми со комуникацијата или други прашања кои бараат внимание.

Како што ќе почнете да растете како духовно суштество, вашиот его-ум ќе ја саботира вашата врска.

Можеби нема ни да го сфатите тоа, но егото се труди максимално да ве заштити од она што го смета за закана.

Сите ние сакаме духовна унија каде што можеме да продолжиме напред без никакви проблеми.

Оваа фаза е за помагање на секој другите растат и се здружуваат како духовни рамноправни.

Егото и духовниот раст се важни во односите со близнак бидејќи ве зближуваат.

Исто така, чувствувам дека ова е фазата во која се распаѓаат повеќето близнаци поради лични проблеми.

Оваа фаза бара високо ниво на зрелост, личен раст и прифаќање.

Од моето искуство, двојниот пламен може да ја прескокне следната фаза ако ги надмине проблемите.

Решение:

Постојат два главни начини за надминување на овие предизвици.

1) Можете или да раскинете или да завршите во тркач и етапа бркач.

Меѓутоа, не го препорачувам ова затоа што е како да почнуваш од почеток.

Трчањето и бркањето не се нешто низ кое сакате да поминете.

Кога немојте да ги решавате проблемите, ќе се најдете заглавени во фазата на тркач и бркач.

2) Втората опција е да се посветите и да ги надминете овие проблеми заедно.

Ова е нешто треба да направите за себе, и тоа е начинот на кој повеќето близнаци се движат напредзаедно.

Клучната точка овде е да работите на вашето его бидејќи тоа ќе ви помогне да ги надминете овие проблеми.

Постојат и други начини за надминување на оваа фаза, но препорачувам да работите на себе со духовноста на ум.

Ако можете директно да се соочите со овие предизвици, тогаш тие стануваат отскочна штица за вашиот духовен раст како двојка.

Целта на овој процес е и двајцата близнаци да научат за да се избалансираат едни со други.

Оваа фаза бара многу доверба, жртви, трпение, простување и љубов.

Еве нешто што можете да направите за да ви помогне да ја поминете оваа фаза:

 • Разберете дека ќе има разлики и не очекувајте вашиот пламен близнак да биде совршен.
 • Разговарајте за вашите проблеми и бидете отворени за идејата за промена.
 • 7>Работете на себе и разберете ги прашањата кои предизвикуваат проблеми во вашата врска.
 • Бидете трпеливи и разберете дека овој процес ќе бара време и напор.
 • Не дозволувајте другите да се мешаат во вашата врска.
 • Не се заглавувајте во минатото. Простете си и почнете од почеток.
 • Бидете отворени за различни начини на гледање на прашањата бидејќи секогаш има две страни во секоја приказна.
 • Ако расправиите се разгорат, затворете ги очите и размислете за емоциите јаваш. Ако се работи за лутина, сменете се на нешто помирно, како трпение.

Не дозволувајте вашите емоции да го извлечат најдоброто од вас или да не држат лутина бидејќи тогаш ќе бидетезаглавени.

Разберете дека некои работи се само мали нерамнини на патот и не вреди да се вознемирувате поради тоа.

Кога има сериозен проблем, бидете смирени и постапете со него подоцна кога и двајцата вашите глави се јасни.

Духовно решение:

Ќе мора да работите на себе и да растете духовно за да ја поминете оваа фаза.

Ова е единствениот начин да ги надминете вашите разлики и да ги надминете.

Доколку и двајцата не станете духовни суштества, овој јаз секогаш ќе биде меѓу вас.

Не можете да го избегнете бидејќи станувате духовни битието или близнакот доаѓа со учењето да се биде трпелив, разбирање и љубов.

Имајќи го ова на ум, можете да се фокусирате на себе имајќи го на ум духовниот раст.

Будизмот појаснува дека нашето его е главната причина за личните проблеми.

Ако сакате да ја поминете оваа фаза, тогаш препознајте го вашето его и научете како да го спречите да не ви пречи.

Најважното нешто што можете не е да работите на себе имајќи ги на ум личниот раст и духовноста.

Ако сакате вашиот пламен близнак или која било врска да расте, тогаш фокусирајте се на тоа да го правите за себе.

Тоа станува несебичен чин затоа што ако продолжите да комуницирате со другите од место на его, ќе го блокирате и нивниот раст.

Кога ќе станете духовно суштество, сите врски во вашиот живот ќе растат, не само оние со вашиот близнак пламен.

Фаза 6 –

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.