Губење на сродна душа - кога ќе поминат

John Curry 19-10-2023
John Curry

Најтешките факти со кои сите мораме да се соочиме е дека нашите животи се минливи и дека оние кои ги држиме најблиску до нашите срца нема да бидат вечно околу нас.

Најтешкиот период во животот на секој е кога ќе почине сродна душа .

Нема лесен начин преку тоа.

Тоа е ситуација што ја доживеале секој што дошол претходно.

Исто така види: Сонување за куќа во која живеевте - симболика

Можете да имате корист од мудроста на другите да ви помогнеме во ова тешко време.

Доживување на загубата на сродна душа

Кога нашата сродна душа ќе почине, можеме брзо да се чувствуваме совладани од тага.

Исто така види: Духовно значење на мобилните телефони во соништата: сеопфатен водич

0>Тагата се покажува поинаку од личност до личност, уникатна за нас како што е нашата душа.

Како ја изразуваме нашата тага не е во наша контрола.

Нашето искуство диктира како реагираме, и мора да ни биде дозволено да ја доживееме таа тага.

Во овој почетен период по нашата загуба, нашата душа доживува шок на душата.

Поврзани објави:

  • Скршени Духовна симболика на часовникот
  • Духовно значење на губење на прстен
  • Сон за некој што ви признава љубов
  • Духовно значење на мртво куче: губење на невиноста

Ваков шок за душата изгледа како екстремно скршено срце, речиси физички како срцев удар.

За да почнеме да закрепнуваме, ни треба време да се приспособиме и идеално е љубовта и поддршката од луѓето најблиску до нас.

Ако ова не е можно, советувањето за тага треба да биде на врвот налиста.

Одиме напред без твојата сродна душа

Штом ќе помине почетната тага, време е да продолжиме напред.

Поврзана статија Дали и двете сродни души ја чувствуваат поврзаноста?

Идејата за продолжување може да биде тешко да се проголта.

На крајот на краиштата, губењето на сродна душа често може да нè натера да се запрашаме која е поентата воопшто да се случува.

Но нашиот однос со нашата сродна душа не е завршен - тукушто се промени.

Нивното физичко тело умре, но нивната душа не само што исчезна.

Таа сè уште постои, поврзана со нашата како што е секогаш бил. Во нашите тивки моменти на контемплација, можеме да ја почувствуваме таа врска, силна како и секогаш.

Сепак, мораме да прифатиме дека нивниот живот како што знаете завршил.

Поврзани објави:

  • Скршен часовник Духовна симболика
  • Духовно значење на губење на прстен
  • Сон како некој ви признава љубов
  • Духовно значење на мртво куче: А Губење на невиноста

Поврзаноста останува извор на љубов и уверување, но не можеме да се ограничиме само на овој извор.

Оние кои престануваат да ги живеат своите животи, и лекцијата учиме од загубата е дека животот е, пред сè, скапоцен.

Да се ​​сака повторно без вина

Ќе биде потребно време - и треба да го одвоиме сето време што ни треба - но на крајот, ќе биди подготвен да ја бараш љубовта уште еднаш.

Кога сме подготвени, тоа го знаеме. Универзумот исто така го знае иможе да ни обезбеди друг со кој ќе можеме да ја споделиме нашата љубов.

Целосно зависи од нас да одлучиме дали сакаме да ја имаме оваа врска, но не треба да ја жртвуваме нашата среќа и духовно здравје поради погрешна вина.

Поврзана статија кога се поврзуваат две души: Дали е наменето да биде?

Ни треба љубов во нашите животи. Што е уште поважно, на светот му треба љубовта што треба да ја дадеме.

Дали ќе решиме повторно да ја најдеме љубовта или дали ја изразуваме нашата љубов преку исцелување и помагање на другите.

Нам ни е важно и светот дека заминувањето на нашата сродна душа не ја одзема трајно љубовта од нашите животи.

© 2018 spiritualunite.com сите права се задржани

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.