Духовно значење на Дежа Ву

John Curry 19-10-2023
John Curry

„Дали тоа се случи порано?“ Тоа е првото прашање што се појавува во умот на личноста која доживува дежа ву. Дежа ву е француски термин што значи „веќе видено“. Францускиот психички истражувач Емил Боирак прв го фрли зборот и оттогаш се направени многу истражувања за ова прашање, но тоа останува нерешената мистерија на човечкиот живот.

Кога ќе доживеете нова ситуација како сеќавање, дека тоа се случило порано, тогаш сте го доживеале, Дежа ву.

Дежа ву го среќаваат и возрасните и децата. Било кое од петте сетила може да доведе до оваа позната сензација. Бучавата во заднина, вкусот на некоја храна, допирот на било што, мирисот на соба или кажувањето на некоја реченица и други работи може да предизвикаат дежа ву.

Но, се поставува прашањето: „ Што духовно е дежа ву“. Па, има толку многу објаснувања за што е духовно дежа ву? Еве некои од најчестите духовни верувања:

Доживување на минатото во вашиот сегашен живот:

Тоа може да биде искуство од вашиот минат живот. Потсетувањето на меморијата и неговото поврзување со сегашноста може да доведе до чувство на блискост со состојбата. Не само од вашиот сегашен живот, туку може да биде и сеќавање од вашите минати животи.

Поврзан член 3 Важни симптоми на енергетските промени

Порака од вишото јас:

На потсвесно ниво, тоа може да биде порака одтвојата душа дека си на вистинското место со вистинските луѓе. Тоа би можело да биде потврда од вашата душа дека сте на вистинскиот пат. Кога вашиот свесен ум има поврзаност со несвесниот ум, само тогаш лицето може да ја дешифрира оваа порака. Многу луѓе може да го игнорираат со тоа што го сметаат за случајност.

Феноменот на штипка:

Овој феномен може да се дефинира како кога менталните фреквенции на личноста се совпаѓаат со духовните фреквенции на други живи суштества и суптилни тела. Овој натпревар е привремен, затоа овие луѓе не се претвораат во ваша сродна душа.

Исто така види: Ангелски број 1013 Духовно значење – Близнак пламен

Тоа се случува кога личноста ги прима овие други фреквенции и добива чувство на блискост. Било кој од другите луѓе во собата го имал тоа искуство, а совпаѓањето на фреквенциите ве натера да чувствувате дека повторно живеете во истиот момент, но не сте.

Друга духовна перспектива:

Со оглед на тоа што многу луѓе дури се сеќаваат дека разговорот од збор до збор се случил во дежа ву, постои шанса тоа да е форма на кој било психички феномен како јасновидение, претчувство итн.

Што треба да направите:

Треба да престанете да се прашувате дали тоа се случило порано или не и треба да се фокусирате на поголемата цел. Обрнете целосно внимание на она што се случува и обидете се да го разберете тоа. Помага во медитацијата и ве води кон подобрување рано.

Поврзани написи 6 ве знациДали чувствувате духовна промена

Како што може да биде и порака од вашата душа, треба да видите кога вашиот ум ви го испратил сигналот; кој беше наоколу во тоа време; и што се случуваше таму. Ако ја дешифрирате пораката правилно, може да најдете нешто корисно.

Исто така види: Сонот за убиство на некого со нож: што значи тоа?

Поврзани објави:

  • Духовно значење на нападите
  • Духовни трепети кога размислувате за некого - позитивно и …
  • Минати животни врски - Зошто сте космички испреплетени
  • Духовно значење на грицкањето нокти

Никој не знае што всушност е дежа ву. Сега можеби нема да биде потребно многу време кога луѓето ќе го најдат вистинското значење на дежа ву. Дотогаш, треба да се потпреме на информациите што ги имаме.

John Curry

Џереми Круз е високо ценет автор, духовен советник и енергетски исцелител, специјализиран за царството на близнаци, ѕвездени семиња и духовност. Со длабока страст за разбирање на сложеноста на духовното патување, Џереми се посвети на давање насоки и поддршка на поединци кои бараат духовно будење и раст.Роден со природна интуитивна способност, Џереми го започна своето лично духовно патување уште на рана возраст. Како пламен близнак, тој од прва рака ги доживеал предизвиците и трансформативната моќ што доаѓа со оваа божествена врска. Инспириран од сопственото патување со близнак пламен, Џереми се чувствувал принуден да ги сподели своите знаења и сознанија за да им помогне на другите да се движат низ често сложената и интензивна динамика со која се соочуваат двојните пламени.Стилот на пишување на Џереми е уникатен, ја доловува суштината на длабоката духовна мудрост додека ја одржува лесно достапна за неговите читатели. Неговиот блог служи како светилиште за близнаци, ѕвездени семиња и оние на духовниот пат, обезбедувајќи практични совети, инспиративни приказни и согледувања кои предизвикуваат размислување.Препознатлив по неговиот сочувствителен и емпатичен пристап, страста на Џереми лежи во зајакнувањето на поединците да го прифатат своето автентично јас, да ја отелотворат нивната божествена цел и да создадат хармоничен баланс помеѓу духовното и физичкото подрачје. Преку неговите интуитивни читања, сесии за енергетско исцелување и духовноводени блог постови, тој ги допре животите на безброј поединци, помагајќи им да ги надминат пречките и да најдат внатрешен мир.Длабокото разбирање на духовноста на Џереми Круз се протега надвор од двојниот пламен и ѕвезденото семе, навлегувајќи во различни духовни традиции, метафизички концепти и античка мудрост. Тој црпи инспирација од различни учења, спојувајќи ги заедно во кохезивна таписерија што зборува за универзалните вистини на патувањето на душата.Баран говорник и духовен учител, Џереми има одржано работилници и повлекувања низ целиот свет, споделувајќи ги своите сознанија за врските на душата, духовното будење и личната трансформација. Неговиот приземен пристап, во комбинација со неговото длабоко духовно знаење, воспоставува безбедна и поддржувачка средина за поединци кои бараат водство и исцелување.Кога не пишува или не ги води другите на нивниот духовен пат, Џереми ужива да поминува време во природа и да истражува различни култури. Тој верува дека со потопување во убавината на природниот свет и поврзување со луѓе од сите сфери на животот, може да продолжи да го продлабочува сопствениот духовен раст и емпатичното разбирање за другите.Со својата непоколеблива посветеност да им служи на другите и со својата длабока мудрост, Џереми Круз е водечко светло за близнаци, ѕвездени семиња и сите поединци кои сакаат да го разбудат својот божествен потенцијал и да создадат душевна егзистенција.Преку неговиот блог и духовните понуди, тој продолжува да ги инспирира и подига оние на нивните уникатни духовни патувања.